Paplašina «Malaysia Airlines» meklēšanas teritoriju (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izmeklētāji trešdien apstiprināja, ka pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas meklēšanas teritorija ir paplašināta tālāk uz dienvidiem, jo iespējamie lidojumu beigu scenāriji ir norādījuši uz lidmašīnas iespējamo nogāšanos Indijas okeānā.

Veicot pirms septiņiem mēnešiem pazudušās lidmašīnas meklēšanas pasākumus, Austrālijas Transporta drošības birojs (ATSB) norādīja, ka analīze ir palīdzējusi noteikt zonu, kur šonedēļ sākta meklēšana ūdenī.

«Pēdējās analīzes norāda, ka nākamajam meklēšanas posmam vajadzētu būt zemūdens meklēšanai, izvēršot to tālāk uz dienvidiem un paplašinot meklēšanas teritoriju,» paziņoja birojs.

Neraugoties uz plašo lidmašīnas meklēšanu, kas šā gada 8.martā mīklainā kārtā mainīja kursu uz dienvidiem, atradoties ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu, nekādas norādes uz pašreizējo lidmašīnas atrašanās vietu nav atklātas.

Bez satelītu saziņas ar lidmašīnu aviācijas ekspertiem nav bijis daudz, ar ko strādāt, un, izmantojot iegūto informāciju, viņi ir noteikuši teritoriju meklēšanai okeānā pie Austrālijas dienvidiem.

Viņi uzskata, ka lielākās cerības uz lidmašīnas atrašanu ir septītā loka zonā vai arī rajonā, kur notikusi pēdējā satelīta saziņa ar lidmašīnu, pieņemot, ka tas noticis lidmašīnas nolaišanās laikā.

Kā trešdien paziņoja ATSB, visi pašreizējie analīzes elementi norāda uz to, ka lidmašīna varētu atrasties šī loka zonā, tomēr vairāk uz dienvidiem, nekā sākotnēji tika domāts.

Jūnijā publicētais ATSB ziņojums par galveno meklēšanas teritoriju noteica zonu virs zemūdens grēdas vairāk nekā 2000 kilometrus uz rietumiem no Pērtas.

Komunikāciju un lidojumu datu analīze tika izmantota, lai noteiktu pirmās zemūdens meklēšanas vietas, un pirmais kuģis okeāna dzelmes izpēti sāks jau šonedēļ.

Malaizijas nolīgtais «GO Phoenix» kuģis izmanto speciālu radaru tehnoloģiju, un eksperti cer, ka tas spēs atklāt liela izmēra atlūzas - motorus vai fizelāžas fragmentus. Nākamajās nedēļās meklēšanā pievienosies vēl divi kuģi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu