Liekais svars un traucēta vielmaiņa. Izmēģini pārbaudītas metodes (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Stress, hronisks nogurums, bezmiegs – šie ir tikai daži no mūsdienu dinamiskā dzīves ritma blakusefektiem. Lai atjaunotu fizisko un garīgo veselību, nav obligāti jādodas uz aptieku. Ķermeni «uzlādēt» un enerģiju atgūt palīdzēs tādas gadsimtiem senas un pārbaudītas metodes kā pirtis, masāžas, minerālūdens vannas, dūņu aplikācijas, sulu kūres un citas procedūras. 

Trīs ieteikumi liekā svara un traucētas vielmaiņas gadījumā:

1. Mazkustīgs dzīvesveids un neveselīgs uzturs nereti ir iemesls liekajam svaram. Fizisko formu un vielmaiņu uzlabot palīdzēs talasoterapija, kuru procedūrās tiek izmantoti dabiskie jūras aļģu produkti, jūras ūdens, sāls un piejūras klimats.

Talasoterapijas metožu vidū tiek izmantotas vannas, jūras ūdens inhalācijas, dušas, zemūdens masāžas, ūdens aerobika, jūras ūdens baseini, dūņu un aļģu aplikācijas, maskas, ietīšanas, kā arī vannas. Šīs procedūras palīdz atbrīvoties no liekā svara, noņem spriedzi un uzlabo asinsriti.

2. Dažādu terapiju spēcinošo iedarbību vienā procedūras reizē var uzņemt Veselības kapsulā. Kapsulā uz ķermeni vienlaikus iedarbojas gaisma, siltums, mūzika, aromaterapija, jonizēts gaiss un vibromasāža. Procedūra kopj ādu un veic organisma detoksikāciju, kā arī palīdz kontrolēt svara problēmas, mazināt kaulu un muskuļu sāpes.

3. Tāpat organismu attīrīt un zaudēt lieko svaru palīdzēs sulu kūres, kas ir viena no populārākajām organisma attīrīšanas metodēm visā pasaulē. Sulu kūre noteikti jāveic speciālistu uzraudzībā, kuri spēj novērtēt veselības stāvokli, dot ieteikumus un mācīt par veselīgu dzīvesveidu.

Kūrorta rehabilitācijas centra «Jaunķemeri» speciālistiem ir pieredze organisma atveseļošanā ar sulu kūrēm.

«Uzsākot sulu kūri, tiek novērtēts cilvēka veselības stāvoklis, veiktas dažādas pārbaudes. Un tikai tad tiek izveidota īpaša ēdienkarte, kurā katrai no sastāvdaļām – sulām, sulu kokteiļiem, salātiem un zupām ir īpaša nozīme organisma attīrīšanā un veselības stiprināšanā. Tāpat programmā iekļautas izglītojošas nodarbības pie fizioterapeita, uztura speciālista un psihologa. Dzīvot veselīgi ir jāiemācās, un tas nebūt nav vienkāršs uzdevums,» skaidro Zane Liepiņa, kūrorta rehabilitācijas centra «Jaunķemeri» Veselīga dzīvesveida nodaļas vadītāja.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu