Foto: Svētku rīts iesākas ar dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā (73)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Svētku rīts šodien galvaspilsētā sākās ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā. Dievkalpojumā arhibīskaps Jānis Vanags uzskaitīja 96 lietas, ar ko Latvijai savā lielajā jubilejā lepoties, tai skaitā valodu un cilvēkus. Viņš uzteica bruņoto spēku vadību, kas, sveicot savus karavīrus šorīt Krastmalā pirms parādes, uzrunāja savus padotos, ka lepojas ar tiem, kas ir šeit un ir gatavi aizstāvēt savu valsti.

Vanags akcentēja, ka spēks un vienotība šobrīd latviešiem ir vajadzīga tikpat ļoti kā neatkarības iegūšanas brīdī.

Viņš uzskata, ka latviešiem vajadzētu padomāt arī par jauna nacionālā mīta rakstīšanu, kas ietekmētu nācijas pašapziņu un zemapziņu, kas var būt tautas veiksmes pamatā, kā piemēru nosaucot Lietuvu, kas dzīvo ar domu, ka viņi ir lielvalsts turpinājums.

Vanags aicinājameklēt savu veiksmes stāstu un nesalīdzināt sevi ar kopš aizlaikiem koptu stāstu par bauru tautu, un stāstu par to, ka mūsu Lāčplēsis kopā ar Melno Bruņinieku iegāzās Daugavas dzelmē. Vanags uzsvēra, ka mums ir daudz lielāka zeme un daudz lielāks valstiskais pamats nekā daudzām Eiropas zemēm, un tas ir mums jāizmanto, un jānovērtē, un nedrīkstam par zemu novērtēt pašu sasniegto.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu