Kā tapa Latvijas dzimšanas dienas dižtorte (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde

Vīzija par Latvijas lielāko torti – Latvijas dižtorti ir realizējusies  vairāk nekā 1,2 tonnu apjomīgā siera-aveņu tortē. Latvijas 96. dzimšanas diena būs īpaša arī ar to, ka tika sarūpēta lielākā torte Latvijas vēsturē.

Darbs pie Latvijas dižtortes aizsākās jau pagājušās nedēļas laikā, kad tika izveidotas tortes 132 smilšu mīklas pamatnes, kuras kopā salikt bija nepieciešams pasākuma norises vietā! Torti salikt Latvijas veidolā uzņēmās ceptuve «Drusti», kur teltī Esplanādē strādāja 7 konditori jau visu 17.novembra dienu. Pēc vairāk nekā 12 stundu ilga darba torte ieguva apmērus, kādi tie bija sākotnējā vīzijā. Konditori savu darbu beidza ap plkst. 02:00 naktī.

Latvijas dižtorte ir vairāk nekā 1,2 tonnu smaga siera – aveņu kūka, kuras pagatavošanai bija nepieciešami vairāk nekā 300kg siera krēma, apmēram 300kg putukrējuma, aptuveni 100 kg aveņu un želejas. Dižtortes pamatkārtā izmantotas smilšu mīklas pamatnes, kur vietām ir ieceptas avenes, lai nodrošinātu, ka visos gabaliņos jūtamas avenes. Pamatslānis pārklāts ar siera krēma kārtu, saldu pieskārienu piešķirot ar baltās šokolādes uzlējumu. Latvijas dižtortei kā gaumīga pēcgarša tiek pārklāts aveņu pārklājums Latvijas kontūras veidolā, tā sveicot valsti tās dzimšanas dienā!

Ikviens klātesošais varēja nobaudīt gabaliņu gardās tortes, kā arī iepazīties ar orģinālrecepti, pēc kuras gatavota torte un uzzināt, cik un kādas izejvielas izmantotas Latvijas dižtortes pagatavošanā.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu