Pazudusi kompānijas «AirAsia» pasažieru lidmašīna ar 162 cilvēkiem (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdienas rītā pazudusi kompānijas «AirAsia» pasažieru lidmašīna «Airbus A320», kas lidoja reisā no Indonēzijas uz Singapūru. Lidmašīnā bija 155 pasažieri un septiņi ekipāžas locekļi, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka lidmašīnas signāls pazudis no radaru ekrāniem agrā svētdienas rītā.

Atsevišķi mediji ziņo, ka lidmašīna avarējusi, iegāžoties okeānā. «The Guardian», atsaucoties uz Indonēzijas medijiem, vēsta, ka lidmašīnas atlūzas pamanītas ūdenī netālu no Belitungas salas.

Indonēzijas transporta lietu ministrs neapstiprina informāciju par lidmašīnas katastrofu, tomēr viņš atklājis, ka pilots brīdi pirms lidmašīnas pazušanas esot prasījis atļauju pacelties augstāk, lai izvairītos no sliktajiem laika apstākļiem. Viens no lidmašīnas pilotiem bijis Indonēzijas pilsonis, bet otrs - Francijas pilsonis.

Ministrs vietējiem medijiem atzinis, ka no lidmašīnas nav saņemti avārijas signāli.

Ir pagājušas vairāk nekā sešas stundas kopš lidmašīnas pazušanas, tāpēc «nav nekādu iespējamību, ka tā vēl atrastos gaisā», norādīja viņš.

Reisa QZ8501 lidmašīna no radaru ekrāniem pazudusi neilgi pēc tam, kad pēdējo reizi pilots dispečeriem prasījis informāciju par maršrutu. Tas noticis ap plkst.6.17 pēc vietējā laika.

Pašreizējā informācija liecina, ka 157 no pasažieriem ir Indonēzijas iedzīvotāji, trīs Dienvidkorejas, viens Malaizijas un viens Singapūras iedzīvotājs. Lidmašīnā bija 16 bērni un viens mazulis.

Lidmašīnas meklēšanā iesaistīti vērienīgi spēki.

Zināms, ka kompānijas «AirAsia» lidmašīnas līdz šim nekad nav piedzīvojušas avāriju.

Informācija tiks papildināta!

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu