Grībauskaite: «Google» grib atvērt biroju Lietuvā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vairākas lielas pasaules kompānijas, tostarp ASV interneta gigants «Google», izrādījušas interesi investēt Lietuvā, trešdien paziņojusi prezidente Daļa Grībauskaite, kas šobrīd piedalās Pasaules Ekonomikas forumā Davosā.

Pēc viņas teiktā, «Google» grib atvērt biroju Lietuvā. «Tas būtu pirmais Baltijas valstīs,» viņa norādījusi intervijā LRT radio.

Kā atgādina «Delfi.lt», runas par šāda biroja atvēršanu bijušas dzirdamas jau labu laiku.

Prezidente pastāstījusi, ka jaunu struktūrvienību Viļņā gribētu izveidot arī akciju birža «Nasdaq». Par investīciju iespējām interesējas arī biotehnoloģiju un farmācijas kompānija «Termo Fisher».

Davosā Grībauskaitei paredzētas neformālas tikšanās ar Vācijas, Ukrainas un Gruzijas vadītājiem, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju.

Lietuva šogad plāno sākt sarunas par iestāšanos OECD. Iepriekš Gurija izteicies, ka lietuvieši tam ir labi sagatavojušies.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu