Teiloras Sviftas albums «1989» jau desmit nedēļas «Billboard» topā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu popzvaigznes Teiloras Sviftas albums «1989» aizvadījis desmit nedēļas «Billboard 200» mūzikas topa pirmajā vietā.

Svifta ir otrā sieviete pēc dziedātājas Vitnijas Hjūstones, kuras vairāki albumi noturējušies mūzikas topa galvgalī ilgāk par desmit nedēļām. Sviftas otrais albums «Fearless» pavadīja 11 nedēļas topa pirmajā vietā.

Līdz šim pārdots 101 000 albuma eksemplāru digitālā un taustāmā formātā.

Kopumā tikai septiņiem izpildītājiem bijuši divi vai vairāk albumi, kas «Billboard» topa virsotnē noturējušies vismaz desmit nedēļas. To vidū ir mūzikas leģendas «The Beatles» un Elviss Preslijs.

«Billboard» tagad ņemts vērā gan albumu pārdošanas apjoms, gan arī mūzikas straumēšana internetā. Svifta vairākkārt publiski nopēlusi straumēšanas pakalpojumu apmaksas sistēmu, kas mūziķiem neesot izdevīga. Novembrī no «Spotify» tika izņemtas pilnīgi visas Sviftas dziesmas.

«Es negribu ziedot savu dzīves darbu eksperimentam, kas, manuprāt, nesniedz godīgu atalgojumu dziesmu sacerētājiem, producentiem, izpildītājiem un radītājiem,» sacīja 24 gadus vecā dziedātāja. «Es neatbalstu uzskatu, ka mūzikai nav vērtības un tai vajadzētu būt pieejamai bez maksas.»

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu