Ušakovs uz 9.maija svinībām Maskavā nebrauks (95)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) neplāno 9.maijā doties uz Maskavu, lai piedalītos tā dēvētās uzvaras dienas svinībās.

Rīgas mērs sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka nav saņēmis ielūgumu piedalīties 9.maija svinībās Maskavā, bet – ja šādu uzaicinājumu saņemtu, uz Krievijas galvaspilsētu atzīmēt svētkus tāpat nedotos.

«Es katru gadu 9.maiju pavadu Rīgā. Neredzu pamatu būt prom no rīdziniekiem šajā dienā. Aicinājumu neesmu saņēmis. Ja tādu saņemtu, pieklājīgi atteiktu,» viņš sacīja.

Kā ziņoja LETA, ka Krievija sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Bērziņš neuzskata par iespējamu doties uz «uzvaras dienas» svinībām Maskavā. Šādu lēmumu viņš esot pieņēmis, ievērojot Eiropas Savienības Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka Krievijas rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās - iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu