Krievijas ĀM: iebraukšana uz Ņemcova bērēm liegta tikai ārzemniekiem no «melnā saraksta» (60)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija nav ieviesusi nekādus iebraukšanas ierobežojumus ārvalstu delegāciju pārstāvjiem, kas vēlas atvadīties no Maskavā noslepkavotā opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova, bet izņēmums ir ārzemnieki, kas atrodas Krievijas «melnajos sarakstos», pirmdienas vakarā pavēstīja ziņu avots Krievijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

«Es zinu, ka par šo tematu pat nav ticis runāts. Kas grib atbraukt - katrā ziņā. Tiem, kam ir diplomātiskās pases, ir pavisam vienkārši, jo viņiem vīza nav vajadzīga. Nekādi ierobežojoši norādījumi nav spēkā, bet tikai ar vienu izņēmumu: ja šie cilvēki atrodas to personu sarakstos, kam ir liegta iebraukšana Krievijas teritorijā, tas ir, «melnajos sarakstos»,» sacīja ziņu avots.

Viņš atgādināja, ka visiem parlamentāriešiem tradicionāli ir diplomātiskās pases.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta deputātei no Latvijas Sandrai Kalnietei pirmdien Šeremetjevas lidostā Maskavā tika paņemta diplomātiskā pase, kas netiek atdota, un viņai tika atteikta ielaišana Krievijā.

Pēc Latvijas konsula sazināšanās ar Krievijas konsulu lidostā Latvijas konsulāts saņēma paskaidrojumu, ka Kalniete tiks iesēdināta nākamajā reisā uz Rīgu, jo viņas atrašanās Krievijā neesot vēlama.

Arī Polijas parlamenta augšpalātas Senāta spīkers Bogdans Borusevičs pirmdien paziņoja, ka Krievija ir liegusi viiņam ierasties uz Ņemcova bērēm.

Ņemcovu nenoskaidrots uzbrucējs nošāva piektdienas vakarā uz ielas Maskavas centrā. Viņš tiks apbedīts otrdien Trojekurovas kapsētā Maskavā, bet pirms tam no Ņemcova notiks atvadīšanās Saharova centrā.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu