Krievijas vēstniecībā Kalnietes rīcību sauc par provokāciju (752)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievijas vēstniecība Latvijā par provokāciju nodēvējusi Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes mēģinājumu iebraukt Krievijā, paziņojot, ka vēlas apmeklēt noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bēres.

«Pirmdien, 2.martā, Latvijas Ārlietu ministrija vērsās Krievijas vēstniecībā ar lūgumu sadarboties, lai nodrošinātu Latvijas Republikas pārstāvju došanos uz Krievijas politiķa Ņemcova bērēm,» lasāms paziņojumā, kas publicēts Krievijas vēstniecības Latvijā lapā sociālās saziņas vietnē «Facebook».

Tajā norādīts, ka saistībā ar šo līgumu operatīvi tika sniegts atbalsts vīzu iegūšanā Latvijas Televīzijas žurnālistiem, bet «Latvijas vēstniecībai Maskavā Krievijas Ārlietu ministrija laicīgi sniedza visaptverošu skaidrojumu par iespējām Krievijā iebraukt Ārlietu ministrijas parlamentārajai sekretārei Zandai Kalniņai-Lukaševicai un eiroparlamentārietei Kalnietei», kas bija paredzētas kā oficiālās Latvijas pārstāves Ņemcova bērēs.

«Latvijas pusei konkrēti tika paziņots, ka eirodeputāte ir iekļauta to personu sarakstā, kurām liegta iebraukšana Krievijas Federācijas teritorijā saistībā ar atbildes reakciju uz Eiropas Savienības melno sarakstu paplašināšanu pret Krievijas parlamentāriešiem,» teikts vēstniecības paziņojumā.

«Saistībā ar to uzskatām, ka Kalnietes mēģinājums iebraukt Krievijā ir nekas cits kā provokatīva sabiedrisko attiecību akcija,» paziņoja vēstniecība.

Jau vēstīts, ka Eiropas Parlamenta deputāte un bijusī ārlietu ministre Kalniete otrdien Maskavā plānoja piedalīties Ņemcova bērēs. No Latvijas uz bērēm devusies arī Kalniņa-Lukaševica un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Maskavā Šeremetjevas lidostā Kalnietei izsniegta pavēste, kurā teikts, ka viņai liegta iebraukšana Krievijā saskaņā ar Krievijas Federācijas Iebraukšanas un izbraukšanas likuma 27.pantu, kas nosaka, ka personai var tikt liegta iebraukšana Krievijā, lai nodrošinātu valsts aizsardzības spēju vai drošību, vai sabiedrisko kārtību, vai sabiedrības veselības aizsardzību.

Iebraukšana Krievijā Kalnietei liegta līdz 2019.gadam, un mēģinājums šajā periodā valstī tomēr iebraukt var tikt uzskatīts par kriminālnoziegumu.

Komentāri (752)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu