Ņemcova meita skaidro, kāpēc izmeklēšanas versija par slepkavības motīviem ir bezjēdzīga (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Nogalinātā Krievijas politiķa Borisa Ņemcova meita Žanna Ņemcova uzskata, ka izmeklēšanas versija par slepkavības motīviem ir «smieklīga un bezjēdzīga», to Ņemcova pastāstīja intervijā telekanālam «Doždj».

«Izmeklēšanas versija man šķiet smieklīga un bezjēdzīga. Jo tie, kas visus šos gadus rūpīgi sekoja mana tēva darbībai, zina, ka viņš ļoti toleranti izturējās pret dažādu reliģiju cilvēkiem. Atgādināšu, ka Čečenijas tauta viņu ļoti cienīja, un, domāju, ka cienī joprojām. Tas saistīts ar to, ka viņš aktīvi rīkojās, lai apturētu karu Čečenijā,» pastāstīja Ņemcova.

1996.gadā, esot Ņižegorodas gubernatora amatā, Ņemcovs savāca miljons parakstu pret karu Čečenijā.

«Viņš vāca parakstus, neskatoties uz to, ka ļoti riskēja ar savu karjeru. Viņš vienmēr iestājās par miermīlīgu konfliktu noregulēšanu. Karu izdevās apturēt. Tas ir liels viņa nopelns.Es zinu, ka daudzi čečeni par viņu raksta ļoti labus vārdus. Runāt par reliģiskiem slepkavības motīviem ir dīvaini,» uzskata Ņemcova meita.

Pēc viņas teiktā, visa tēva darbība bija vērsta nevis pret islāmu, bet valsts varu, tāpēc viņa neticot izmeklēšanai.

Ņemcova tāpat piebilda, ka viņai nav pielaides Ņemcova slepkavības izmeklēšanas materiāliem.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu