Es paziņošu laicīgi, par atkārtotu kandidēšanu prezidenta amatam saka Bērziņš (177)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš trīs mēnešus pirms savu pilnvaru beigām sabiedrībai atklās, vai plāno atkārtoti kandidēt augstajam amatam.

Bērziņš sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka viņa izpratnē trīs mēneši ir pietiekami ilgs laiks, lai sabiedrība un deputāti varētu izvērtēt kandidātus.

«[Par atkārtotu kandidēšanu] es paziņošu laicīgi. Trīs mēneši ir pietiekami ilgs laika periods, lai kandidāti varētu apdomāt, kā rīkoties. Skaidrs, ka nevienam nav liegts jau tagad rīkoties,» sacīja Bērziņš.

Komentējot partijas «Vienotība» līderes Solvitas Āboltiņas sacīto, ka šobrīd viņam Saeimā nav pietiekama atbalsta pārvēlēšanai amatā, Bērziņš sacīja, ka negrasās ne apstiprināt, ne noliegt viņas sacīto, taču, viņaprāt, politiķe runājusi par atbalstu koalīcijā, nevis parlamentā kopumā.

«Es neesmu konsultējies ar partijām, taču ja nospriedīšu, ka piedalīšos [vēlēšanās], tad konsultēšos ar partijām par iespējamu atbalstu,» sacīja prezidents, piebilstot, ka atsevišķi politiķi jau interesējušies par viņa plāniem.

Komentāri (177)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu