Politologs paredz, ka Latvijai ar sankcijām draudējušais Puškovs dabūs trūkties (265)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Politologs Kārlis Daukšts aicina neuztvert nopietni Krievijas Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja Alekseja Puškova draudus ieviest sankcijas pret Latviju ārlietu ministra Edgara Rinkēviča izteikumu (V) dēļ, vēstī laikraksts «Diena».

«Arī paziņojums par sankcijām pret Latviju bija tikai sauklis, viņam nemaz nebija tiesību ko tādu teikt. Pieļauju, ka Krievija tā to neatstās un Puškovs dabūs trūkties, jo būtībā viņš ir iejaucies prezidenta atbildības sfērā.»

Tajā pašā laikā Daukšts ir skarbs pret Rinkēviču, sakot, ka šādi izteikumi nav valstsvīra cienīgi, tā «drīkstētu izteikties kāds politologs, nevis ministrs».

Pats Rinkēvičs laikrakstam «Diena» skaidrojis, ka sociālajā tīklā «Twitter» paustais bija apzināta replika, lai vērstu uzmanību uz procesiem Krievijā.

Politologs Ivars Ījabs pārliecināts, ka ministrs pārdomājis katru ierakstīto vārdu. Viņaprāt, gan «Rinkēviča tvīti nav baigais notikums» un tas, ka koalīcijas padomes sēdē šim tematam pievērsta tik liela uzmanība, liecina tikai par to, kāda ir šī koalīcija.

Kā vēstīts, Puškovs norāda – ja Rinkēvičs atļaujas šāda veida paziņojumus, tad viņam ir jāsaprot, ka no Krievijas puses var sekot soļi, kas «radīs nopietnu triecienu Latvijas interesēm – ekonomiskajām, tirdzniecības un vēl citām».

«Es neuzskatu, ka mēs varam atļaut ārvalstu politiķiem runāt visādas blēņas,» Krievijas mediji citē Puškovu, minot, ka Rinkēviču, kā minimums, nevajadzētu ielaist valstī.

«Ja cilvēks oficiāli pārstāv valsti, tad valstij ir jāuzņemas atbildība par viņa vārdiem,» viņš turpināja.

Jāatgādina, ka Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāve Marija Zaharova asi reaģējusi uz Latvijas ārlietu ministra ierakstu sociālās saziņas vietnē «Twitter».

«Kā norimis skandāls saistībā ar Igaunijas prezidentu, kurš vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis nodēvēja par «Putinam noderīgiem idiotiem», tā antikrieviskās stafetes kociņu pārņēmis Latvijas ārlietu ministrs, kurš pavēstījis: «Jo vairāk es vēroju mūsdienu Krieviju, jo vairāk secinu, ka tā beigs savu pastāvēšanu kā Vācijas reihs pēc abiem pasaules kariem, un būs jau par vēlu,» pavēstījusi Zaharova.

Krievijas ĀM pārstāve Rinkēviču nodēvē par Latvijas «diplomātu», kuram, bez šaubām, viss ir labāk zināms. «Tieši Latvijā katru gadu maršē «Waffen SS» leģionāri, šī valsts labi zina, kas ir Trešais Reihs, jo ne ar kādiem «eiroremontiem» šo simboliku neaizkrāsot.»

Komentāri (265)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu