Streļčenoks mēģinās panākt pielaides valsts noslēpumam anulēšanu Strīķei (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadība ir nosūtījusi vēstuli Satversmes aizsardzības birojam (SAB), lūdzot anulēt KNAB darbinieces Jutas Strīķes pielaidi valsts noslēpumam vai arī samazināt pielaides pakāpi, šorīt telekanālā LNT paziņoja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks šādu lūgumu SAB izteicis, jo, «pēc mūsu rīcībā esošās informācijas», Strīķe varētu būt pārkāpusi valsts noslēpumu glabāšanas režīmu. «Mums ir apgrūtinoši nosargāt valsts noslēpumu,» piebilda KNAB vadītājs.

Streļčenoks un viņa bijusī vietniece Strīķe ilgstoši konfliktē par darba attiecībām. Streļčenoks ir centies viņu atbrīvot no amata un pazemināt amatā, taču pagaidām Strīķei tiesās izdevies nosargāt savas pozīcijas.

KNAB vadītājs stāstīja, ka Strīķe pašlaik nāk uz darbu KNAB, bet amata pienākumus nepilda, proti, viņai tiekot doti darba uzdevumi, bet viņa tos nepildot. Tāpēc arī KNAB vadība ir iesniegusi pieteikumu tiesā, lai tur panāktu Strīķes atbrīvošanu no amata, kam vajadzētu «pielikt punktu šai nejēdzībai».

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu