Negaidītas problēmas piemeklē vienu no jaunajam Krievijas tankiem (298)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Militārās parādes mēģinājumā Maskavā ceturtdien ar problēmām saskāries viens no Krievijas jaunajiem tankiem «Armata T-14», vēsta tīmekļa medijs «Newsru.com».

Kā pastāstījuši aculiecinieki, viens no «Armata T-14» tankiem, kas piedalījušies 9.maija parādes mēģinājumā, neplānoti apstājies Sarkanajā laukumā.

Tanks nekustīgi nostāvēja vairākas minūtes, savā tvitera kontā vēsta Krievijas laikraksta «Komsomoļskaja Prvada» korespondents Dmitrijs Smirnovs.

Žurnālists pavēstīja, ka pie tanka esot pienācis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, kas arī bijis klāt parādes mēģinājumā, un pēc neilga brīža esot pieņemts lēmums par tanka evakuāciju.

Savukārt medijs «Gazeta.ru», ka vēlāk tanku tomēr izdevies atkal iedarbināt un tas no Sarkanā laukuma aizbraucis saviem spēkiem.

«Armata T-14» tanku ražotāja – uzņēmuma «Uralvagonzavod» – pārstāvji vēlāk stāstījuši, ka ar tanku tehniski viss esot bijis kārtībā un tā apstāšanās saistāma ar ekipāžas kļūdu.

Kā vēstīts, «Armata T-14» ir viena no vairākām jaunākā Krievijas bruņojuma vienībām, ko plānots atrādīt 9.maija parādē.

«Armata T-14» aktīva izmantošana varētu tik sākta 2020.gadā, armijas rīcībā nododot kopumā aptuveni 2300 jauno tanku.

Komentāri (298)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu