LU studenti varēs klausīties lekcijas vasaras auditorijās (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) atklāja Humanitāro zinātņu vasaras auditorijas. Šis ir jau trešais «LU labākais projekts», kas tiek realizēts ar LU Fonda atbalstu, portālu «Apollo» informēja Latvijas Universitātes Fonda komunikācijas speciāliste Nataļja Kornišova.

Projekts kļuva par konkursa laureātu pagājušogad. Pateicoties LU Fonda, kā arī fakultātes mācībspēku, studentu un darbinieku atbalstam, HZF teritorijā tika izveidotas trīs mācību procesam piemērotas un aprīkotas kupolveida lapenes. Fakultātes studenti un mācībspēki tās varēs izmantot gada siltajos mēnešos gan mācību procesā, gan dažādos LU HZF rīkotos pasākumos. Pagājušajā gadā projekts saņēmis arī LU Studentu padomes Gada balvu nominācijā «Gada inovācija».

«Jau kopš antīkās pasaules laikiem zinātniekiem ir paticis pulcēties dārzos vai atvērta tipa celtnēs un tur nodoties apcerēm un radošam darbam. Arī šodien cilvēki ilgojas pēc radošas atmosfēras ārpus auditoriju telpām - tuvāk dabai! Studenti un pasniedzēji vairakkārt ir rosinājuši izmantot fakultātes pagalma priekšrocības - studiju un zinātnes procesu nodrošināt nepieradinātos un brīvākos apstākļos. Mēs priecājamies, ka tagad tas ir iespējams,» par projektu stāsta LU HZF izpilddirektore Ieva Reinberga.

LU rektors prof. Mārcis Auziņš, uzrunājot klātesošos, atzīmēja, ka tas ir nozīmīgs un simbolisks notikums: «Gaidot Latvijas 100 gadi, mēs arvien vairāk aizdomājamies, kas mēs esam un kā mēs izskatāmies pasaulē. Viens no virzieniem, kurā mūsu valsts sevi parāda visspilgtāk, ir kultūra un literatūra. Latvijas Universitāte un Humanitāro zinātņu fakultāte veic nozīmīgu ieguldījumu šo jomu attīstībai, un man prieks, ka vide, kurā izaug topošie literatūras un valodniecības speciālisti un zinātnieki, paliek arvien modernāka un radošāka.»

Konkurss «Latvijas Universitātes labākais projekts» norit jau trešo gadu, aicinot visas Universitātes struktūrvienības iesniegt LU studiju vides un izglītības kvalitātes uzlabošanas projektus. Konkursa balva ir 7000 EUR, ko veido 6500 EUR liels LU Fonda finansējums un 500 EUR, ko projekta īstenotājiem jāpiesaista pašiem.

«Ar šo balvu vēlamies iedrošināt apzināt patiesās vajadzības izglītības kvalitātes celšanā, lai labumu gūtu ne tikai LU mācībspēki un studenti, bet tiktu veidota moderna un uz rītdienu orientētā izglītības telpa tepat Latvijā,» par konkursa ieceri stāsta LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece. Viņa norādīja, ka Universitāte arvien aktīvāk piedalās konkursā, piedāvājot patiešām vērtīgas idejas, un pateicās visiem projektu ziedotājiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu