Levits varētu kandidēt arī Valsts prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja 3.jūnijā Saeima neievēlētu Valsts prezidentu, tiesību eksperts Egils Levits varētu kandidēt uz šo amatu arī vēlēšanu otrajā kārtā.

Taujāts, vai varētu kandidēt arī otrajā kārtā, Levits sacīja: «Drīzāk, ka jā.» Viņš šodien tikās ar «Vienotības» frakciju. Pēc Levita teiktā, šī saruna bija «atklāta un ļoti vērtīga». Levits arī norādīja, ka viņa izredzes tikt ievēlētam par Valsts prezidentu ir tikpat lielas kā pārējiem kandidātiem, tomēr viņš konkrētāk neprecizēja, ar kādu atbalstu rēķinās, jo negribot nodarboties ar zīlēšanu.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka Levitam uzdoti ļoti dažādi jautājumi, galvenokārt saistīti ar valsts pārvaldi. Āboltiņa arī atkārtoti apliecināja, ka «Vienotības» frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no koalīcijas deputātiem.

Savukārt Levits uzskata, ka šādas sarunas ar kandidātiem varētu veicināt to, ka deputāti balso pēc sirdsapziņas, proti, par to kandidātu, kuru uzskata par labāko.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - tiesību eksperts Levits, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī opozīcijas deputāti Sergejs Dolgopolovs (S) un Mārtiņš Bondars (LRA).

Iepriekš valdošā koalīcija vēlējās vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tomēr tas neizdevās. Zaļo un zemnieku savienība Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī «Vienotība», bet pēc nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK lēmuma virzīt Levitu «Vienotības» frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem diviem kandidātiem.

Par Levita izvirzīšanu prezidenta amatam parakstījušies seši parlamentārieši - nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, «Vienotības» deputāte Lolita Čigāne, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, «No sirds Latvijai» deputāts Ringolds Balodis, nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks, kā arī «Vienotības» frakcijas deputāts Veiko Spolītis. Arī Levits apliecinājis, ka ir gatavs kandidēt uz šo amatu.

Āboltiņa iepriekš, pēc «Vienotības» frakcijas sēdes tikšanās ar Vējoni, sacīja, ka liela frakcijas daļa atbalsta Vējoņa kandidatūru.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu