Eksperti kritizē Malaizijas lidmašīnas meklēšanas operāciju (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eksperti kritizējuši Indijas okeānā pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas meklēšanas operāciju, to salīdzinot ar labības lauka pļaušanu, izmantojot parasto zāles pļāvēju, vēsta Lielbritānijas laikraksts «The Guardian».

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pagājušā gada 8.martā, un, neskatoties uz plašo meklēšanas operāciju, lidmašīnas avārijas vietu joprojām nav izdevies noteikt.

Miljoniem dolāru vērtās operācijas neveiksmes likušas ekspertiem izteikt aicinājumus pārskatīt līdzšinējo meklēšanas stratēģiju.

Eksperti, kas iepriekš piedalījušies līdzīgās meklēšanas operācijās, uzskata, ka meklēšanas komandas varētu vienkārši nepamanīt lidmašīnu okeāna dzelmē, jo meklēšanas darbos iesaistītais Nīderlandes uzņēmums «Fugro» izmantojot atsevišķiem apvidiem nepiemērotu tehnoloģiju.

Ekspertuprāt, «Fugro» personāls arī esot par maz pieredzējis tamlīdzīgu objektu meklēšanā.

„«Fugro» ir liels uzņēmums, tomēr tam nav pieredzes šāda veida meklēšanai, kas ir ļoti specifisks darbs,» uzskata Pols Anrī Nargolē, jūras lietu eksperts, kurš 2009.gadā piedalījies Atlantijas okeānā pazudušās «Air France» lidmašīnas meklēšanas operācijā.

Savas bažas par meklēšanas operācijas gaitu pauduši arī vairāki citi eksperti, kas pauž viedokli, ka dziļūdens meklēšanas darbus pienācīgā kvalitātē pasaulē spēj veikt vien daži uzņēmumi un militārās struktūras.

Tikmēr «Fugro» noraida uzņēmumam adresēto kritiku uzsverot, ka uzņēmuma izmantotais aprīkojums esot pienācīgi pārbaudīts.

«Fugro» lidmašīnas meklēšanas operācijā izmanto trīs kuģus.

Uzņēmums 15 gadu laikā ir piedalījies 17 lidmašīnu un kuģu vraku dziļūdens meklēšanas operācijās.

Eksperti gan vērš uzmanību uz to, ka citi pretendenti dalībai Malaizijas lidmašīnas meklēšanas operācijā, katru gadu meklē četras līdz piecas pazudušas lidmašīnas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu