Šadurskis stāsta, kas nodrošinājuši trūkstošās balsis Vējonim (171)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trūkstošās balsis Raimonda Vējoņa ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā nodrošinājuši Nacionālās apvienības (NA), partijas «Saskaņa» un Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji, aģentūrai BNS sacīja partijas «Vienotība» Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis.

Viņš norādīja, ka nav tiesīgs atklāt šo deputātu vārdus, taču minēto trīs partiju pārstāvji apliecinājuši, ka balsos par Vējoni.

Šadurskis pauda gandarījumu par Vējoņa ievēlēšanu prezidenta amatā, norādot, ka ievēlēšanas procesā «nav bijušas nekādas shēmas vai kas tamlīdzīgs».

Vienlaikus politiķis pauda sarūgtinājumu, ka NA nav kopā ar pārējo koalīciju atbalstījis vienu prezidenta amata kandidātu.

Uz jautājumu, vai koalīcijas nespēja vienoties par vienu prezidenta amata kandidātu neiezīmēs valdības krīzes sākumu, Šadurskis atbildēja: «Iepriekšējos gados NA ir bijusi valdības krīžu iniciatore, bet šoreiz viņiem tas neizdosies.»

Latvijas Valsts prezidenta amatā trešdien, 3.jūnijā, Saeima ārkārtās sēdē ievēlējusi aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu nobalsoja 55 deputāti. Iepriekš viņam savu atbalstu solīja ZZS deputāti un 21 no 23 «Vienotības» frakcijas deputātiem, kas nenodrošināja pat Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešamo 51 balsi.

Komentāri (171)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu