Nogalinātā krievu opozicionāra meita spiesta pilnībā mainīt savu dzīvi (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nogalinātā Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova vecākā meita Žanna Ņemcova bijusi spiesta aizbraukt uz ārzemēm pēc tam, kad viņai draudēts «ar tēva likteni», vēsta ārvalstu mediji.

Kā vēsta «The Times», Ņemocova atklāti paziņojusi, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir politiski vainojams viņas tēva slepkavībā. Tāpat Ņemcova ir atklāti kritizējusi izmeklēšanas procesa norisi. Pēc pašas opozicionāra meitas vārdiem, viņa nezina, vai kādreiz atgriezīsies Krievijā.

«Visi, kuri kritizē Putinu un viņa režīmu, var tikt saukti pie atbildības ar mistiskiem tiesas spriedumiem, tikt pakļauti nepārtrauktai novērošanai, apmeloti, ieslodzīti cietumā, vai vienkārši nogalināti un noindēti. Manu tēvu nogalināja viņa politisko uzskatu dēļ. Pēc tam [pēc Ņemcova slepkavības] situācija ir palikusi vēl sliktāka,» saka Ņemcova.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas opozicionārs Boriss Ņemcovs tika nogalināts 27.februāra vakarā uz Lielā Maskavas upes tilta. Viņa slepkavībā ir apsūdzēti pieci cilvēki - Zaurs Dadajevs, Anzors un Šadids Gubaševi, Hazmats Bahajevs un Tamerlans Eskerhanovs.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu