Matemātiķi skaidro, kā un kapēc pazuda «Malaysia Airlines» lidmašīna (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Malaizijas aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna Indijas okeānā pazudusi bez pēdām, jo tā varētu būt iekritusi ūdenī pilnīgi vertikāli, liecina matemātiķu grupas izvirzīta jauna teorija.

Matemātiķu grupa nonākusi pie slēdziena, ka «MH370» reisa lidmašīna «Boeing 777» varētu būt iegāzusies ūdenī 90 grādu leņķī, vēsta Lielbritānijas medijs «Daily Mail».

Pie šāda slēdziena matemātiķi nonākusi pēc vairāku datorsimulāciju veikšanas un to datu analizēšanas.

Saskaņā ar ekspertu domām, iegāšanās ūdenī pilnīgi vertikālā stāvoklī radītu vismazāko pretestību un ļautu lidmašīnai nesadalīties trieciena rezultātā, un tas arī izskaidro, kāpēc nav izdevies atrast lidmašīnas atlūzas.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pagājušā gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

««MH370» reisa pēdējie mirkļi paliks noslēpums līdz brīdim, kad tiks atrasta un atšifrēta lidmašīnas melnā kaste. Tomēr pētījumi liecina, ka lidmašīna okeānā varētu būt iegāzusies ar purngalu pa priekšu,» paziņoja matemātiķu grupas vadītājs.

Pētnieku grupa izanalizēja piecus dažādus iespējamos lidmašīnas piezemēšanās scenārijus, un par ticamāko atzīta versija par pilnīgi vertikālu vai gandrīz vertikālu piezemēšanos.

Saskaņā ar šo scenāriju, lidmašīna saskaroties ar ūdens virsmu, nav sadalījusies un nogrimusi dzelmē pilnīgi neskarta, neatstājot nekādas atlūzas.

Neskatoties uz plašo meklēšanas operāciju, «Malaysia Airlines» lidmašīnas avārijas vietu joprojām nav izdevies noteikt.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu