Sankciju pagarināšana Krievijai ir loģisks lēmums, paziņo Rinkēvičs (387)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krievijai noteikto Eiropas Savienības (ES) pagarināšana ir absolūti loģisks solis, kas izriet no ES līdzšinējās politikas, telefonintervijā no Austrālijas Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība»).

Ministrs norādīja, ka sankcijas oficiāli tikšot apstiprinātas pirmdien paredzētajā ES ārlietu ministru sanāksmē.

Sankcijas tiks pagarinātas vismaz līdz gada beigām, atklāja ministrs.

Rinkēvičs uzsvēra, ka lēmums par sankcijām esot saskaņā ar ES iepriekš pausto, ka gadījumā, ja Minskas vienošanās par Ukrainas konflikta noregulējumu netiks pildītas, sankcijas Krievijai tiks pagarinātas.

Ministrs norādīja, ka ES politika attiecībā uz Krievijas agresiju Ukrainā un tās īstenoto Krimas aneksiju bijusi konsekventa, un ES un Krievijas attiecību uzlabošanās lielā mērā ir atkarīga no Krievijas.

Ja situācija neuzlabosies un Minskas vienošanās netiks ievērota, sankcijas Krievijai var tikt atstātas spēkā arī nākamgad.

Tomēr, ja situācija uzlabosies, sankciju jautājums gada beigās varētu tik pārskatīts, norādīja Rinkēvičs.

Viņš arī uzsvēra, ka ES lēmums pagarināt sankcijas Krievijai nozīmē, ka arī Krievija pagarinās savu pretsankciju pasākumu termiņu.

Komentāri (387)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu