Rīgā noslēdzies Eiropraida gājiens

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien Vērmanes dārzā un tā apkārtnē notiek lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības - biedrības «Mozaīka» - organizētais gājiens un sapulce, ko sabiedrībā dēvē par Eiropraidu.

Gājiena dalībnieki plkst.13 pulcējās Elizabetes ielā pie «Splendid Palace», tad devās gājienā pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, tad Tērbatas ielu un gājienu noslēdza Vērmanes dārzā.

Gājiena noslēgumā, apmēram no plkst.15 līdz 18, notiks sapulce. Tās laikā organizatori aicina dalībniekus atpūsties un izbaudīt koncertu, nevalstisko organizāciju tirdziņu un «vienkārši pabūt kopā».

Valsts policija gājiena un sapulces laikā strādā saskaņā ar speciālu sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plānu.

Drošības policijas (DP) vērtējumā gājiena un sapulces laikā pastāv provokāciju risks, un likumsargi aicina informēt par aizdomīgām somām un saiņiem pasākumu laikā.

Saistībā ar Eiropraida gājienu un sapulci no plkst.7 līdz 16 slēgs satiksmi atsevišķos Rīgas ielu posmos.

Transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta Tērbatas ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Dzirnavu ielai, Elizabetes ielas posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Elizabetes ielas posmā un virzienā (labajā ielas pusē) no Brīvības ielas līdz ieejai Vērmanes dārzā un Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz ieejai Vērmanes dārzā.

Sestdien no plkst.00.01 līdz plkst.21 tiks slēgta gājēju kustība Vērmanes dārzā (izņemot pasākuma dalībniekus).

No plkst.13.50 līdz 16 policija slēgs gājēju un transportlīdzekļu satiksmi Tērbatas ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Matīsa ielai, Elizabetes ielas posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Brīvības ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Matīsa ielai, Bruņinieku ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai, Dzirnavu ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai, Blaumaņa ielas posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Lāčplēša ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Ģertrūdes ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Martas ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai un Stabu ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai.

Atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti uz tuvāko iespējamo stāvēšanai atļauto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu