Embargo produktu sarakstu var mainīt atkarībā no Krievijas attiecībām ar ES, paziņo Medvedevs (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

To lauksaimniecības produktu saraksts, kurus no Eiropas Savienības (ES) aizliegts ievest Krievijā, var tikt koriģēts atkarībā no tā, kā attīstīsies Maskavas attiecības ar ES, trešdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

«Saraksts, protams, nav konstants, tas var tikt mainīts atkarībā no veselas virknes iemeslu, tostarp no tā, kā veidosies mūsu attiecības ar Eiropas partneriem un partneriem no veselas virknes citu valstu,» sacīja Medvedevs valdības sēdē.

Krievijas premjers ceturtdien apstiprināja sarakstu ar pārtikas produktiem, kurus aizliegts ievest Krievijā no ES. Tas ne ar ko neatšķiras no līdzšinējā saraksta, izņemot dažas biomateriālu pozīcijas, teica Medvedevs.

«Tajā paliek tie paši lopkopības produkti, tostarp liellopu gaļa, cūkgaļa, pārtikas subprodukti, zivis un vēžveidīgie, piens un piena produkti, dārzeņi, desas un tā tālāk,» klāstīja Krievijas valdības vadītājs.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien parakstīja dekrētu, kas par gadu pagarina aizliegumu ievest Krievijā lielāko daļu ES ražoto pārtikas produktu. Krievija paziņojusi, ka tā ir reakcija uz to, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien oficiāli apstiprināja ekonomisko sankciju pagarināšanu pret Krieviju par sešiem mēnešiem, lai panāktu, ka tā pilnīgi ievēro Minskas vienošanos par mieru Ukrainā.

Par sankciju pret Krieviju pagarināšanu Briselē 17.jūnijā vienojās visu 28 ES dalībvalstu vēstnieki. Līdz ar to šīs sankcijas, kuru termiņš beigtos 31.jūlijā, tiek pagarinātas līdz 31.janvārim.

Saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā 2014.gada 1.jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas ES sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, 2014.gada augustā aizliedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu