Seile nav pieņēmusi lēmumu par atkāpšanos no amata (351)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Izglītības ministre Mārīte Seile nav pieņēmusi lēmumu par atkāpšanos no amata skolēnu dziesmusvētku dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» pirmdienas rītā sacīja ministre.

Ministre pavēstīja, ka vispirms par šo tematu runās ar premjeri Laimdota Straujumu («Vienotība»). Viņa arī uzsvēra, ka viņai nav vienaldzīgs sabiedrības viedoklis, un ka sabiedrībai nav vajadzīgs ministrs, kura uzskati ir pretrunā ar sabiedrības pieprasījumu. Vienlaikus par šo jautājumu sabiedrība sašķēlusies divās frontēs.

«Nē, es neesmu pieņēmusi lēmumu. Šī nav bijusi mana aizvadīto 24 stundu prioritāte. Būtu muļķīgi apgalvot, ka man ir vienalga, ko runā cilvēki, kā jūs minējāt, ka bērniem gājiens ir lielākais gada notikums, un es mēģināju šo gājienu izjaukt. Man nav vienalga šie viedokļi. Protams, es apsvēršu dažādas iespējas. Bet es neesmu pieņēmusi lēmumu, tas nedrīkst būt vienkārši emocionāls lēmums, bet es runāšu ar premjeri,» televīzijā teica Seile.

Viņa uzsvēra, ka lēmums par gājiena atcelšanu «bija patiešām krīzes situācijas lēmums». Ministre teica, ka pieaugušie nav bijuši gana atbildīgi, izvērtējot bērnu fizisko atbildību, par ko liecinājis ģenerālmēģinājums.

Jau ziņots, ka sestdien Mežaparka Lielajā estrādē dziesmusvētku ģenerālmēģinājuma laikā sākās masveida bērnu ģībšana, kā rezultātā tika pārtraukts koncerts un vēlāk naktī pieņemts lēmums atcelt svētku gājienu, lai gan tas notika.

Kolektīvu un pašvaldību pārstāvji veltīja kritiku informācija apritei, jo tikai vēlāk tapis zināms, ka tajā varot piedalīties brīvprātīgi.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku.

Komentāri (351)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu