Dziesmu un deju svētku koncertus apmeklējuši 66 600 cilvēku (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertus dažādās norises vietās apmeklējuši 66 600 skatītāju, kas ir līdz šim lielākais apmeklētāju skaits svētku koncertos.

Organizatori lēš, ka visus svētku laikā notikušos pasākumus apmeklējuši apmēram 200 000 cilvēku.

Aizņemot gan sēdvietas, gan stāvvietas, noslēguma koncertu «Manā dziesmā tu…» vakar Mežaparkā apmeklējuši 40 000 cilvēku.

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa stāstīja, ka organizatori saņēmuši daudz labu atsauksmju par dažādiem svētku pasākumiem. Ļoti liela interese bijusi par lielākajiem svētku notikumiem - tautas deju lielkoncertu «Līdz varavīksnei tikt» un noslēguma koncertu «Manā dziesmā tu…». Kā norādīja Bērziņa, vislielākos pārbaudījumus - gan karstumu nedēļas sākumā, gan lietus gāzes - pieredzēja dejotāji. Viņa atzīmēja dejotāju sparu un drosmi, kā arī Rīgas domes ātro reakciju, pieslēdzot apkuri skolām, kurās bija apmetušies bērni, lai viņi varētu izžāvēt slapjās drēbes.

Bērziņa stāstīja, ka lielākā daļa, vairāk nekā divas trešdaļas bērnu, Mežaparka estrādē lielajā kopkorī uzstājās pirmo reizi. Organizatori pieļauj, ka tas zināmā mērā bija pārbaudījums, jo atrasties uz skatuves kopā ar 12 500 citiem koristiem nav tāpat, kā atrasties uz skatuves savas skolas zālē.

Organizatori cer, ka svētku gājiens, kas paliks vēsturē kā neskaidrības brīdis, netraucēs Dziesmu un deju svētku tradīcijas turpināšanai.

Kā ziņots, Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam norisinājās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuros piedalījās 37 890 dalībnieki.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu