NSL paziņo, ka Seile rīkojusies gļēvi un pieprasa demisiju (238)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «No sirds Latvijai» (NSL) valde aicina izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili uzņemties politisko atbildību par savu vienpersonisko, neprofesionālo lēmumu un atkāpties no amata, teikts partijas paziņojumā.

Ministres lēmums neliecina par viņas atbilstību amatam un spējai kritiskā situācijā profesionāli izvērtēt visus riskus, atbilstošo dienestu operatīvo informāciju, ieklausīties profesionāļu viedoklī un pieņemt labāko lēmumu, kas ļautu visiem skolēnu dziesmu un deju svētku dalībniekiem izjust vienu no skaistākajām mūsu tautas tradīcijām – dziesmu svētku gājienu.

Izglītības un zinātnes ministre ar savu gļēvo rīcību demonstrēja mūsu jauniešiem Latvijas politikā un valsts pārvaldē pēdējos gados esošo sērgu: birokrātiski izlemt jautājumus - aizliedzot nestandarta idejas, pasākumus, kas prasa uzņēmību - līdz ar to neuzņemoties atbildību, norāda partijas valde.

Šis ir bezprecedenta gadījums Latvijas vēsturē, kad augstākās valsts amatpersonas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piedaloties svētku gājienā, jau ir izteikuši savu novērtējumu ministres lēmumam.

«No sirds Latvijai» aicina izglītības un zinātnes ministri personīgi atvainoties visiem dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kam tie paliks atmiņā ar zināmu rūgtumu. «Mēs pateicamies visiem dziesmu un deju svētku dalībniekiem, vecākiem, pedagogiem, organizatoriem, kuri vairāku gadu garumā strādāja, lai svētki būtu izdevušies un paliktu pozitīvā atmiņā,» norāda partijā.

Komentāri (238)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu