Obama uzslavē Krieviju un stāsta par «iedvesmojošu» sarunu ar Putinu (160)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijai bijusi nozīmīga loma, lai tiktu panākta galīgā vienošanās par Irānas kodolprogrammu, intervijā «The New York Times» sacījis ASV prezidents Baraks Obama. Viņš arī atklājis, ka viņam ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu bijusi iedvesmojoša telefonsaruna.

«Krievija sniedza jūtamu palīdzību. Mēs nebūtu panākuši vienošanos [par Irānas kodolprogrammu], ja Maskava nebūtu mūs atbalstījusi,» pavēstījis Obama.

Obama intervijā pavēstījis, ka aptuveni pirms divām nedēļām viņa bijusi Putina rosināta telefonsaruna saistībā ar Sīrijas jautājumu. Saruna esot bijusi «iedvesmojoša». «Es domāju, ka Krievija ir sapratusi, ka Bašara Asada režīms zaudē spēku, un valsts apvērsuma draudi ir arvien redzamāki,» sacījis Obama.

Tomēr jautājumā par Ukrainas krīzi Obama atzīmējis, ka Krievijas pozīcija saistībā ar konflikta atrisināšanu viņam rada bažas.

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu