Obamas «iedvesmojošā» saruna ar Putinu: Krievija izvairās to komentēt (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidenta preses sekretārs nav apstiprinājis Baraka Obamas paziņojumu par notikušo sarunu ar Vladimiru Putinu, vēsta krievu medijs «RBK».

Intervijā «The New York Times» Obama pastāstījis, kā viņu «iedvesmojusi» Putina vēlme apspriest Sīriju.

«Mūsu ziņojumā par telefonsarunu mēs pateicām visu, ko uzskatījām par nepieciešamu pateikt par šīs telefonsarunas rezultātiem,» komentējot Obamas interviju, žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

«Es domāju, ka Krievija ir sapratusi, ka Bašara Asada režīms zaudē spēku, un valsts apvērsuma draudi ir arvien redzamāki,» sacīja Obama. Viņš arī norādīja, ka tas dod iespēju Vašingtonai ar Krieviju iesaistīties nopietnā dialogā.

Obamas un Putina telefonsaruna notika 26. jūnijā. Komentējot abu valstu līderu sarunu tajā dienā, Peskovs paziņoja, ka viņi pievērsuši īpašu uzmanību cīņai ar terorismu.

«Būtiska uzmanība tika atvēlēta jautājumu kopumam, kas saistīti ar cīņu ar terorismu, sevišķi ar ietekmes sadalījumu Tuvajos Austrumos,» sacīja Peskovs, atzīmējot, ka abas puses vienojušās norīkot Krievijas Ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un ASV valsts sekretāru Džonu Keriju atsevišķi apspriest šo tēmu.

Atgriežoties pie tēmas par abu valstu vadītāju telefonsarunas, Peskovs sacīja, ka Krievijas prezidenta pozīcija saistībā ar Sīrijas konfliktu neesot mainījusies.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu