Atklāts jauns veids, kā meklēt mistiski pazudušo «Malaysia Airlines» (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Atlūzas, kas izskalotas Francijas Reinjonas salā varētu palīdzēt atšķetināt noslēpumaino «Malaysia Airlines» lidmašīnas «Boeing 777» pazušanu, lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pagājušajā gada martā, ziņo ārvalstu medijs «Reuters». 

Lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pārstāvji apstiprinājuši, ka svētdien atrastie gruvešu gabali – 2 līdz 2,5 metru garā spārna daļa tika identificēta kā tā paša modeļa «Boeing 777» daļa. Atrastās atlūzas nogādātas ekspertīžu veikšanai, lai noteiktu, vai atrastie gabali patiesi nāk no mistiski pazudušās lidmašīnas.

Pagaidām tiek izvirzīta teorija, ka lidmašīna avarējusi Indijas okeāna Dienvidos, aptuveni 3700 kilometru attālumā no Reinjonas salas.

Pamatojoties uz atrasto atlūzu fotogrāfijām, Austrālijas ekologi atklājuši, ka uz tām redzamas vēžveidīgo čaulas, kas varētu sniegt būtisku informāciju par ūdens ķīmisko sastāvu un temperatūru.

Kamēr šāda tehnoloģija varētu palīdzēt «MH370» meklēšanā, tā nenodrošina iespēju noteikt precīzu lidmašīnas atlūzu atrašanās vietu.

Arī Francijas izmeklētāji vērsuši uzmanību uz dzīvo organismu klātbūtni, kā sarkano aļģu, koraļļu, vai citu vēžveidīgo paliekām, kas varētu kalpot par atslēgu mistērijas atrisināšanā.

Jūras arheologi šādus dzīvos organismus pēta jau gadiem, bet šī būšot pirmā reize, kad tas notiek kontekstā ar lidmašīnas pazušanu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu