Ņemcova meita saņem «Solidaritātes balvu» miljona eiro apmērā (31)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Noslepkavotā Krievijas politiķa Borisa Ņemcova vecākā meita Žanna otrdien no Polijas saņēma «Solidaritātes balvu» miljona eiro apmērā par demokrātijas un cilvēktiesību aizstāvību.

31 gadu vecā žurnāliste ceremonijā Varšavā saņēma balvu, un pauda cerību, ka tas iedvesmos cilvēkus Krievijā ticēt, «ka ir vērts turpināt cīņu, ka mēs nedrīkstam padoties».

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis ceremonijā paziņoja, ka balva ir «veltīta visiem Krievijas patriotiem, kas uzskata, ka labāka, lielāka un skaistāka Krievija nenozīmē Krieviju, no kuras visiem ir bail».

Polija «Solidaritātes balvu» nodibināja pērn, un par pirmo tās laureātu kļuva Krimas tatāru līderis Mustafa Džemiļevs.

Ņemcova bija Krievijas biznesa ziņu telekanāla RBK žurnāliste, bet ir atstājusi Krieviju, un turpmāk strādās Vācijas raidsabiedrībā «Deutsche Welle».

55 gadus vecais Ņemcovs, kurš asi kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, 27.februārī tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu draudzeni Annu Duricku.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu