«Maxima Latvija» apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 3,7% (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada pirmajā pusgadā «MAXIMA GRUPĖ» uzņēmumu konsolidētais apgrozījums palielinājies par 2,6%, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pagājušajā gadā un sasniedzis 1,28 miljardus eiro bez PVN, informē «MAXIMA GRUPĖ» Korporatīvo attiecību vadītājs Giedrs Juozapavičs. Savukārt «MAXIMA Latvija» apgrozījums pirmajā pusgadā sasniedza 331 miljonu eiro bez PVN, kas nozīmē kāpumu par 3,7%, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu.

Šogad plānots, ka «MAXIMA GRUPĖ» pārvaldītie uzņēmumi radīs aptuveni 1500 jaunas darbavietas, savukārt biznesa attīstībā un uzturēšanā Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Bulgārijā un Polijā investēs 87 miljonus eiro.

««MAXIMA GRUPĖ» uzņēmumu sasniegtie rezultāti panākti, ievērojot skaidru stratēģiju, pastāvīgi sekojot noteiktajām darbībām un meklējot iespējas sasniegt katrā valstī izvirzītos biznesa mērķus. Ņemot vērā konkurenci to valstu mazumtirdzniecības tirgos, kuros strādājam, kā arī jaunas nacionālās valūtas ieviešanu Lietuvā, pirmā pusgada rezultāti ir stabili,» - norāda «MAXIMA GRUPĖ» ģenerāldirektore Neringa Janavičūte.

«MAXIMA Eesti OÜ» apgrozījums bija 213 miljoni eiro bez PVN jeb par 9,3% augstāks. Lietuvā uzņēmuma «MAXIMA LT» apgrozījums pirmajā pusgadā bija par 0,5% zemāks nekā šajā laika posmā pirms gada un sasniedza 677 miljonus eiro. Pamatā to noteica eiro ieviešana un ar to saistītais patēriņa kritums gada pirmajā ceturksnī, kas gan otrajā ceturksnī stabilizējās un sāka palielināties.

Par 6,3% pirmajā pusgadā palielinājās «MAXIMA Bulgaria» apgrozījums, sasniedzot 34,5 miljonus eiro bez PVN. Vislielākais apgrozījuma kāpums jau otro gadu pēc kārtas bija Polijā, kur «ALDKIK NOVA» uzņēmumu apgrozījums pirmajā pusgadā pieauga par 19,4%, sasniedzot 21,6 miljonus eiro bez PVN.

«MAXIMA GRUPĖ» ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas kontrolē mazumtirdzniecības veikalus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā. Uzņēmumam kopumā ir 526 «MAXIMA X», «MAXIMA XX», «MAXIMA XXX», «ALDIK» un «T-MARKET» veikalu: 231 Lietuvā, 147 Latvijā, 75 Igaunijā, 46 Bulgārijā un 27 Polijā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu