Gruzija nepievienosies sankcijām pret Krieviju (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Gruzija neplāno pievienoties sankcijām pret Krieviju, paziņojis valsts premjerministrs Iraklijs Garibašvili, vēsta medijs «Gruzija Online».

«Mana personiskā pozīcija kā valdības vadītājam ir sekojoša - es esmu bijis un palieku pret Gruzijas pievienošanos Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju. Mēs pie šīs pozīcijas turējāmies pagājušajā gadā, turēsimies pie tās arī tagad,» uzsvēra Garibašvili.

Viņš atgādināja, ka pagājušajā gadā Tbilisi pievienojās sankcijām pret Krimā un Sevastopolē ražoto produkciju.

«Kā zināms, mēs esam tādā pašā situācijā, mums ir problēmas ar okupētajām Abhāzijas un Dienvidosetijas teritorijām, un mēs to pašu prasām no citām valstīm,» skaidroja Garibašvili.

«Ņemot vērā mūsu [Krimas aneksijas] neatzīšanas politiku, tā bija neizbēgama nepieciešamība,» sacīja Gruzijas premjers.

Viņš atgādināja, ka valdība pērn apspriedusi arī citas sankcijas pret Krieviju, taču nolēmusi tām nepiebiedroties. «Šis lēmums paliek spēkā,» teica Garibašvili.

Viņš skaidroja, ka šim lēmumam ir vairāki iemesli - pirmkārt, Gruzija «ļoti novērtē to, ka atjaunojusi tirdzniecības attiecības ar Krieviju un šajā virzienā ir nopietna virzība uz priekšu».

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu