Nosauktas prioritātes Rīgas skolās, uzsākot jauno mācību gadu (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldība nākamajam gadam ir izvirzījusi četras prioritātes - skolu renovācija, datortehnikas iegāde, ēdināšana un vietas bērnudārzos, otrdien skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju sanāksmē sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Viņš norādīja, ka skolu renovācija, tāpat kā līdz šim, paliks viena no prioritātēm, taču papildu uzsvars tiks likts uz datortehnikas iegādi, kam pašvaldība «gribot negribot piešķirs naudu». Tāpat Ušakovs atzina, ka viens no izaicinājumiem ir sakārtot jautājumu par vietām bērnudārzos, jo dažos parādās brīvas vietas, taču uz citiem vēl ir rindas.

Kā ceturto izaicinājumu mērs minēja validatoru nodrošināšanu visās pašvaldības skolās, lai bērni ar e-taloniem varētu norēķināties par pusdienām, kā arī saistīts aspekts ir ēdināšanas kvalitāte.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs norādīja, ka ministrija ir ieinteresēta, lai pašvaldības izmanto bērnu uzturā produkciju, kuru ražo Latvijas lauksaimnieki. Ministrs sanāksmē klātesošos direktorus aicināja pašus ēst skolas ēdnīcā, lai zinātu, kādu pārtiku bērni ēd, kā arī pārbaudīt noliktavās esošo produkciju.

«Es jums ieteiktu pasmeķēt, ko bērni ēd, aiziet uz noliktavu, kur atrodas produkti, un paskatīties, kādi tie ir. Neslēpšu, Pārtikas un veterinārais dienests ne reizi vien savās pārbaudēs atrod, ka līgumi ir noslēgti par vienu pārtikas produktu, bet atrod ko citu. Piemēram, līgums noslēgts par Latvijas produktiem, bet noliktavā ir gan Polijas prece, gan kaimiņu lietuviešu prece,» sacīja Dūklavs.

Viņš aicināja arī Rīgas mēru papusdienot kādā no skolā.

Kā jauninājumu Ušakovs paziņoja, ka no nākamā gada 1.janvāra Rīgas pašvaldība budžetā paredzēs finansējumu skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju veselības apdrošināšanai.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane norādīja, ka pašvaldība turpinās pilnveidot skolu tīklu, īpaši mūžizglītības jautājumos, jo mēs esam novecojoša sabiedrība, taču ir cilvēki, kas visu mūžu ir bijuši aktīvi, un izglītības sistēmā ir jāparedz piedāvājums arī viņiem.

Aldermane atgādināja, ka valsts un pašvaldības gatavojas Latvijas simtgadei, un aicināja skolu direktorus padomāt par to, lai svētki atstātu kaut ko paliekošu.

«Esmu runājusi ar [Rīgas domes vicemēra Andra] Amerika kungu par to, ka nekavējoties jāveido Rīgas domes pastāvīgā darba grupa ar moto «Rīga Latvijas simtgadē» un soli pa solītim jāiet uz mērķi, lai 2018.gadā ir kaut kas paliekošs, kas paliek pēc mums nākamajām paaudzēm. Nevis noorganizēsim pasākumu, padziedāsim, padejosim, nedaudz parunāsim un viss. Bet soli pa solim atstāsim kaut ko paliekošu. Iesaku arī jums savās skolās izvirzīt to par vienu no galvenajiem mērķiem,» aicināja Aldermane.

Kā turpmāko gadu prioritātes komitejas priekšsēdētāja nosauca ciešāku sadarbību ar uzņēmumiem, īpaši pašvaldības uzņēmumiem, pētniecisko darbību, rūpīgāk pārdomātas karjeras un projektu nedēļas. Tāpat viņa atgādināja par Izglītības un zinātnes ministrijas prioritāti - tikumību - un aicināja kādu no tikumības aspektiem, piemēram, krietnumu, labestību, godīgumu vai kādu citu, izvirzīt par savu prioritāti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu