Runā pieredze! Vērā ņemami vecāku ieteikumi topošajiem studentiem (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfonsina Blyde », CC BY-NC-ND 2.0

Laiks ir nepielūdzams. Vienu brīdi mēs esam mazi bērneļi, bet nākamajā jau pieauguši un paši ar saviem bērniem. Portāls «Apollo» apkopojis vairākus vecāku ieteikumus jauniešiem, kas pēc vidusskolas atstāj mīļās mājas, dodas plašajā pasaulē un plāno pievērsties studijām. 

«Nebaidies lūgt palīdzību!»

Mācības universitātē nav gluži tas pats, kas sākt strādāt algotu darbu. Studijas dod papildus instrumentus labākas dzīves nodrošināšanai. Ja nemācies, nekad arī neuzzini, kas īsti tev sagādā prieku, rada gandarījumu un padodas.

«Tu pats esi atbildīgs par savu laimi.»

Protams, ka ir ļoti viegli savās neveiksmēs vainot kādu citu, piemēram, vecākus, taču tas nenorāda uz pieauguša cilvēka rīcību. Turklāt, lai piepildītu savus sapņus un kļūtu par to, ko esi iecerējis, ar sēdēšanu sociālajos tīklos var nepietikt. Izmanto studiju laiku lietderīgi! Tiecies ar cilvēkiem, veido jaunus kontaktus, paplašini savu redzesloku.

«Vienmēr lieto prezervatīvu!»

Pirms dari, padomā divreiz. Divreiz!

«Sociālajiem tīkliem būs nozīmē arī pēc studijām.»

Galvenais, apgūt un mācīties to, kas tev tiešām patīk un interesē, nevis domāt tikai par darba perspektīvām. Nebaudāma karjera var izvērsties ļoti monotonā un netīkamā nodarbē, lai cik liels būtu atalgojums. Dari to, ko mīli – dzīve ir pārāk īsa, lai darītu ko citu.

«Apmeklē lekcijas!»

Studē kārtīgi, bet atceries, ka dzīvē tev ir tiesības pateikt lietām un cilvēkiem «nē». Mācies sevi aizstāvēt.

«Iesaisties universitātes aktivitātēs. Tas ir lielisks veids, kā iegūt draugus uz mūžu.»

Tev nav jāizvēlas savas dzīves ceļš tagad un uzreiz. Izpēti, izmēģini jaunas lietas, satiec cilvēkus. Iegūsti izglītību un mācies kā domāt par sevi.

«Neaizmirsti piezvanīt savai mammai!»

Vienkārši piezvani. Mamma būs priecīga.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu