Foto: Pāvesta Franciska pieticīgā garderobe un aksesuāri (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pāvests Francisks turpina nedēļas nogalē uzsākto vizīti Kubā ar ciemošanos ASV. Viņa grafiks ir saspringts, jo pāvests piedalās vairākos informatīvos pasākumos, runājot par klimata izmaiņām, imigrāciju un ieslodzījuma jautājumiem, raksta «The Guardian».

Taču, kā jau tas mēdz notikt, blakus nopietnajām lietām, slavenību gadījumā ļaudīm ir interesanti, kas «lācītim vēderā» jeb šoreiz – mugurā.

Izrādās, ka pāvests nēsā 36 mārciņu (aptuveni 50 eiro) vērtu firmas «Swatch» rokasspulksteni melnā krāsā. Kad pāvesta laikrāža siksniņa saplīsa, viņš nevis iegādājās jaunu pulksteni, bet gan nopirka jaunu siksniņu. Viņa pieeja ārējam izskatam ir kļuvusi par sarunu tematu. Medijiem viņš atklāja: «Tas ir normāli... Mums vienkārši jāsāk pierast būt normāliem».

Par «normālu» viņš arīdzan uzskata savu dzīvesveidu, jo pastāstīja, ka zem sava garīdznieka virstērpa nēsā gluži parastu kreklu, džemperi un bikses.

Viņa brilles ir «Alessandro Spiezia» ražojums (šī paša saprātīgās cenas zīmola brilles nēsā arī Bils Klintons un Federiko Fellīni), savukārt pāvesta apavus ražojis viņa draugs un kurpnieks Karloss Samaria, kurš specializējas ortopēdisku apavu izgatavošanā.

Turpretī pāvesta Franciska priekšgaitnieks pāvests Benedikts bija slavens ar sarkanām «Prada» kurpēm.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu