Porošenko skaidro, kas nepieciešams Donbasa un Krimas atgūšanai (145)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents nācis klajā ar paziņojumu saistībā ar Donbasa atgūšanu un iekļaušanu Ukrainas sastāvā. Porošenko norādījis, ka Donbasā pamiera un miera garantija var būt tikai spēcīga Ukrainas armija. 

«Mums izdevās piespiest ienaidnieku piekrist atvilkt ieročus no spēku saskares līnijas. Mēs savu tehniku un bruņojumu pārvietojam, ņemot vērā īpašu un labi izstrādātu plānu. Šis plāns ļauj mums atgriezties iepriekšējās pozīcijās, ja Krievija un tās algotņi pārkāps pamieru,» paziņoja Porošenko.

Pēc Porošenko vārdiem, viņš kopā ar Angelu Merkeli, Fransuā Olandu un Baraku Obamu «lika Putinam skaidri saprast, ka vēlēšanām okupētajās teritorijās jānotiek tikai pēc Ukrainas likumiem».

Porošenko uzsvēra, ka parlamentam ir jāpieņem un jāatbalsta Ukrainas konstitūcijas jaunais projekts, kurā iekļauts likums par Doņeckas un Luhanskas apgabalu pašpārvaldi.

«Bez Augstākās Radas nebūs vēlēšanu. Bez vēlēšanām okupētajās teritorijās viss noregulējums var nonākt strupceļā. Ja mēs zaudēsim iespēju atgūt Doņeckas un Luhanskas apgabalus, tad kurš vēl atļausies runāt par Krimas atgriešanos Ukrainas sastāvā, ja mēs tā mētājamies ar teritorijām?» Porošenko citē raidorganizācija BBC.

Komentāri (145)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu