Tūkstošiem izraēliešu pieprasa ieroču nēsāšanas atļaujas (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WarzauWynn, CC BY-NC 2.0

Reaģējot uz pēdējā laikā pieredzēto palestīniešu uzbrukumu vilni, tūkstošiem izraēliešu pieteikušies ieroču nēsāšanas atļaujām, pirmdien, atsaucoties uz Izraēlas Iekšējās drošības ministriju, vēsta Izraēlas armijas radio.

Ministriju pārpludinājuši pieprasījumi, arī no karavīriem, kas lūdz atļauju nēsāt ieročus arī pēc darba laika, pieprasījumi no apsargiem, policijas brīvprātīgajiem un parastiem civilistiem.

Ministrijas telefondienests ir «uzsprādzis», bet pilsoņi sūdzas, ka nespēj nevienu sazvanīt.

Pilsoņi arī apgalvo, ka viņi tīmeklī nevar pieteikt laiku intervijām, kas ir obligāta prasība atļaujas saņemšanai.

Ministrija atzina, ka tā dara visu, kas ir tās spēkos, lai lūgumus izskatītu, turklāt jau tagad ir dubults darbinieku skaits tās birojā.

Vardarbībā, kas šomēnes pārņēmusi Jeruzalemi un Rietumkrastu, dzīvību zaudējuši jau astoņi izraēlieši un vairāk nekā 40 palestīnieši, no kuriem vairāki bijuši uzbrucēji.

Reaģējot uz situācijas saasināšanos, Izraēlas drošības spēki ir norobežojuši arābu apdzīvotos Austrumjeruzalemes kvartālus, kurus aplenkuši karavīri, un ielas nobloķētas ar betona bluķiem.

Mediji ziņo, ka karavīri liek palestīniešiem, kuri atstāj šos rajonus, pacelt kreklus un parādīt, vai aiz jostas nav aizbāzts nazis.

Tikmēr arābu iedzīvotāji nosodījuši striktos drošības pasākumus, norādot, ka tie tikai izraisīs jaunus konfliktus.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu