«Stay With Me» atzīst par ASV spēlētāko ārzemju dziesmu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu dziedātāja Sema Smita hits «Stay With Me» ir pagājušajā gadā ASV visvairāk spēlētā Lielbritānijas vai Eiropas izpildītāja dziesma.

Organizācijas «Broadcast Music, Inc» (BMI) balvu ceremonijā galvenais apbalvojums tika piešķirts 23 gadus vecā dziedātāja populārajai balādei. Uz balvu pretendēja arī britu popmūzikas zvaigzne Eds Šīrans ar dziesmām «Don't» un «Sing».

BMI Ikonas apbalvojumu saņēma britu mūziķis Greiems Goldmans, kurš bijis grupu «10cc», «McFly», «The Yardbirds» un «The Hollies» dalībnieks.

Iepriekšējos gados BMI Ikonas balvu saņēmuši tādi mūziķi kā Džons Lidons, «Queen», Tims Raiss, Rejs Deivijs, Vans Morisons un Braiens Ferijs.

Balvu pasniegšanas ceremoniju rīko ASV autortiesību aģentūra «Broadcast Music, Inc», kas izmaksā mūziķiem autoratlīdzību par to dziesmu spēlēšanu ASV radio un televīzijas kanālos.

Īpašs apbalvojums tika pasniegts grupas «The Rolling Stones» dalībniekiem Mikam Džegeram un Kītam Ričardsam par dziesmu »(I Can't Get No) Satisfaction», kas ASV radio nospēlēta deviņus miljonus reižu.

Svinīgajā ceremonijā Londonā tika godināti britu mūziķi un dziesmu autori, kuru mūzika aizvadītajā gadā bijusi populāra ASV. Balvas tika piešķirtas jaunajiem izpildītājiem Džonam Ņūmenam, «Charli XCX» un Hozjēram.

BMI balvu pasniegšanas dienā Smits reģistrēja divus Ginesa pasaules rekordus - par britu albumu topa pirmajā desmitniekā visvairāk aizvadītajām nedēļām ar debijas albumu, kā arī par pirmo Džeimsa Bonda filmas dziesmu, kurai izdevies sasniegt Lielbritānijas mūzikas topa pirmo vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu