«Latvijas Gāze» pieļauj, ka ziemā iedzīvotāji varētu palikt bez siltuma (391)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Latvijas Gāze» uzsver, ka grozījumi enerģētikas likumā to pašreizējajā veidolā novestu ne tikai pie gāzes tarifu palielināšanās, bet pat pie riska, ka apkures sezonā iedzīvotāji varētu palikt bez siltuma, vēsta LNT ziņas. 

Kopumā «Latvijas Gāze» neiebilst pret gāzes tirgus atvēršanu, bet pašreizējā redakcijā grozījumi radot vairākus riskus, šodien Inčukalna pazemes gāzes krātuvē sasauktā preses konferencē sacīja Latvijas Gāzes pārstāvji.

Atverot tirgu bez papildu regulējuma vasaras periodā neviens neveiks gāzes uzkrājumus Inčukalna krātuvē, tāpēc apkures sezonā tajā netikšot nodrošinātas pietiekamas rezerves, uzsvēruši «Latvijas Gāze» pārstāvji.

«Kurš būs tas, kurš būs gatavs ieguldīt krājumos, iesaldēt naudu? Beigās var būt tāda situācija, ka krātuve nav piepildīta, uznāk mīnus 20 grādu, Lietuvas cauruļvads ir vienīgais, kur var runāt par gāzes piegādēm, bet tas ir ierobežots līdz 6 milj. kubikmetriem dienā, patēriņš ir 12 un nosegt var tikai pusi. Un krātuve ir tukša,» LNT ziņām atzina «Latvijas Gāze» preses sekretārs Vincents Makaris.

Turklāt, samazinoties uzglabāšanas apjomiem Inčukalnā, pieaugšot pakalpojuma cena. Latvijas Gāze norāda, ka uzņēmuma sadalīšana gāzes tarifus noteikti palielināšot.

Komentāri (391)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu