Bezmaksas seminārs par studiju iespējām Lielbritānijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: simonbooth, CC BY-NC 2.0

Lielbritānija ir viena no populārākajām valstīm, uz kuru jaunieši no Latvijas dodas iegūt augstāko izglītību. Pēdējā laikā aktuāls kļuvis jautājums par to, vai Lielbritānijas augstskolas uzņem studētgribētājus ar Latvijas vidusskolu diplomiem.

Lai noskaidrotu atbildi uz šo un citiem jautājumiem, organizācija «Dream Foundation» aicina interesentus uz bezmaksas informatīvo semināru 27. novembrī, plkst. 16:00, Rīgā, viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija».

Gadu no gada Latvijas jaunieši izrāda interesi par studijām Lielbritānijā, kur augstskolu piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs un angļu valodā var apgūt zināšanas gan tādās populārās studiju jomās kā ekonomika, biznesa vadība, tiesību zinātnes, informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, gan studiju programmās, ko Latvijas augstskolas nepiedāvā, piemēram, piedzīvojumu izglītība vai ētiskā hakera specialitāte.

Apsverot studiju iespējas ārzemēs, bieži vien izvēle par labu Lielbritānijai tiek pieņemta tāpēc, ka jaunieši pietiekami labi zina angļu valodu – valsts oficiālo valodu, kas atvieglo gan iejušanos vietējā sabiedrībā, gan iekļaušanos darba tirgū. Liela nozīme ir arī finansiālajam atbalstam tiem, kas izlēmuši iegūt savu pirmo augstāko izglītību Lielbritānijā. Lai arī studiju maksa universitātēs ir augsta (piemēram, Anglijā tā var sasniegt līdz pat GBP 9000 gadā), Eiropas Savienības pilsoņi var saņemt aizdevumu studiju maksas segšanai, kas jāsāk atmaksāt tikai tad, kad pēc studiju beigšanas ienākumi sasniedz noteiktu līmeni (GBP 21000 gadā, paliekot dzīvot Lielbritānijā, vai aptuveni EUR 24000 gadā, atgriežoties dzīvot Latvijā).

No 24. līdz 27. novembrim četrās Baltijas valstu pilsētās — Tallinā, Narvā, Tartu un Rīgā — notiks semināru cikls par studiju iespējām Lielbritānijas augstskolās. Semināru ciklu noslēdzošais pasākums notiks Rīgā 27. novembrī, plkst. 16:00, viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija». Semināru atklās Lielbritānijas vēstniece Latvijā Sāra Koulija. Semināra pirmajā daļā notiks paneļdiskusija par studijām Lielbritānijā un to radītajām iespējām, kurā piedalīsies četru Lielbritānijas augstskolu (University of Southampton, Birmingham City University, University of South Wales un University of Worcester) pārstāvji, savukārt semināra otrajā daļā apmeklētāji tiks aicināti aprunāties ar interesējošo augstskolu pārstāvjiem.

Plašāka informācija par semināru, kā arī reģistrēšanās pasākumam pieejama šeit: www.dream-uk.eu. Tā kā vietu skaits seminārā ir ierobežots, interesenti tiek aicināti reģistrēties savlaicīgi! Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu