Itālija vērsīsies pret «slepenajām mošejām» (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mishox, CC BY-NC 2.0

Itālijas valdība gatavojas vērsties pret «slepenajām mošejām» un nereģistrētajām musulmaņu lūgšanu vietām, paziņojis Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno. 

Šāds plāns tiks īstenos terorisma apkarošanas pasākumu gaitā, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

«Itālijā ir četras mošejas un vairāk nekā 800 [oficiālu] musulmaņu lūgšanu vietu. Mēs gatavojamies slēgt slepenās un neuzraudzītās vietas. Mēs nevēršamies pret reliģiju, bet vēlamies nodrošināt, lai tā tiek praktizēta atbilstošās vietās,» norādīja ministrs.

Itālijā dzīvo aptuveni viens miljons musulmaņu un daļa no viņiem savu reliģiju praktizē nereģistrētās vietās. Itālijas varas iestādes bažījas, ka šīs «pagrīdes mošejas» var kļūt par potenciālo teroristu pulcēšanās vietām.

Itālijas mediji vēsta, ka daudzas pagrīdes lūgšanu vietas izveidojušās pēc tam, kad musulmaņu kopienām liegtas iespējas oficiāli izveidot mošeju, kas nereti notiekot vietējo amatpersonu pretestības dēļ.

Itālija tiek uzskatīta par vienu no teroristiskās organizācijas «Daesh» («Islāma valsts») propagandas mērķiem, un eksperti Itāliju brīdina par teroristu uzbrukumu draudiem.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu