Noskaidroti pagājušā gada «AirAsia» lidmašīnas katastrofas iemesli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada beigās notikušo lidsabiedrības «AirAsia» katastrofu Javas jūrā izraisīja lidmašīnas ierīces bojājumi, kā arī lidmašīnas apkalpes rīcība, noskaidrojuši Indonēzijas izmeklētāji.

Lidsabiedrības «AirAsia» lidmašīnai 2014.gada 28.decembrī iegāžoties Javas jūrā, dzīvību zaudēja 162 cilvēki. Lidmašīna bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru.

Izmeklējot katastrofas cēloņus, eksperti noskaidrojuši, ka lidmašīnas «Airbus A320» lidojuma kontroles datoram bijušas tehniskas problēmas, kā rezultātā liktenīgajā reisā tas četras reizes pārtraucis darboties, ziņo Lielbritānijas medijs «Sky News».

Savukārt iepriekšējā gada laikā lidojuma kontroles datora darbības traucējumi reģistrēti 23 reizes.

Izmeklētāji secinājuši, ka minēto ierīces bojājumu rezultātā apkalpe zaudējusi kontroli pār lidmašīnu, un nespēja šo kontroli atgūt galu galā arī izraisījusi katastrofu.

Indonēzijas Transporta drošības komisijas eksperti gan arī uzsver, ka zināma ietekme «AirAsia» lidmašīnas katastrofā arī bijusi laikapstākļiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu