Prezidents: Jebkura valdība strādā tik ilgi, kamēr to atbalsta koalīcijas partijas (30)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jebkura valdība strādā tik ilgi, kamēr to atbalsta koalīciju veidojošās partijas, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš atzina, ka fons saistībā ar iespējamo valdības krišanu vai nekrišanu, ir nepatīkams, un «iedzen stresā gan valdību, gan sabiedrību kopumā».

Prezidents uzsvēra, ka ar politiķiem par iespējamo valdības krišanu nekādas sarunas nav bijušas, kā arī norādīja ZZS un Nacionālā apvienība ir gatava darboties esošajā valdībā, bet «Vienotībā» ir cits noskaņojums. Viņš arī akcentēja, ka vadošā loma ir partijai «Vienotība».

«Man kā prezidentam ir jautājums - ja mainās valdība, tad kāda būs nākamā koalīcija, vai tā būs labāka par esošo,» sacīja Vējonis.

Uz jautājumu, vai Vējonis būtu gatavs nosaukt «Vienotības» priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas kā potenciālās premjeres vārdu, viņš atbildēja, ka būs gatavs vērtēt jebkuru kandidātu, par kuru būs vienojušās koalīcijas partijas.

ZZS un Nacionālā apvienība ir gatava darboties esošajā valdībā, bet «Vienotībā» ir cits noskaņojums.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu