Foto: Igaunijas prezidents bauda vakaru ar latviešu ierēdni Ievu Kupci (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vakar, 3.decembrī Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess jau atkal parādījās sabiedrībā ar latviešu ierēdni no Aizsardzības ministrijas Ievu Kupci. Abi kopā apmeklēja mūzikas pasākumu kādā Igaunijas kinoteātrī, kurā abi kopā dejoja un baudīja vakaru. Vai Ilvess sabiedrībai ir atrādījis topošo Igaunijas pirmo lēdiju? Ieskaties fotogalerijā!

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ceturtdienas vakarā populārā Tallinas klubā uzstājās kā dīdžejs, atskaņojot savas mīļākās rokmūzikas dziesmas.

Labdarības pasākumā uz deju grīdas pulcējās vairāki simti cilvēku, tai skaitā arī Ilvesa partnere, Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce. Ilvess spēlēja tādu rokenrola leģendu kā «Creedence Clearwater Revival», Nīla Janga un «The Clash» dziesmas.

Pēdējās dziesmas laikā viņš pievienojās klausītājiem uz deju grīdas un dejoja ar Kupci.

Piektdien iznāks Ilvesa veidota dziesmu izlase. Ieņēmumi no albuma pārdošanas tiks ziedoti labdarības organizācijai «Mana sapņu diena», kas palīdz piepildīt hroniski slimu bērnu sapņus.

Izlasē «Teenage Wasteland - Favourites 1963-1978» iekļautas dziesmas, ko viņš iemīļoja, uzaugot ASV.

«Tās bija dziesmas, ko naktīs klausījos ar mazu tranzistoruztvērēju, kas palīdzēja atbrīvoties no tā, ko grupa «The Who» dēvē par «pusaudžu iznīcības zemi». Smieklīgi to teikt 62 gadu vecumā, taču toreiz rokenrols izglāba manu dzīvību,» domīgi teica Ilvess.

Ilvesa labdarības mūzikas izlasē iekļauti tādi izpildītāji kā «Four Tops», «The Temptations», «The Shangri-Las», «The Beach Boys», «Cream», «The Velvet Underground», «The Who», Deivids Bovijs un «The Ramones».

«Tās nav visas manas mīļākās dziesmas,» teica Ilvess. Viņa mīļāko grupu vidū ir mūzikas leģendas «The Beatles» un «The Rolling Stones», bet no mūsdienu māksliniekiem viņš iecienījis britu alternatīvā roka grupu «Wolf Alice».

Ilvess norāda, ka rokmūzika esot cieši saistīta ar sociālo brīvību. «Pēdējo 60 gadu laikā rokmūzika ir pārbaudījusi brīvības robežas pat tādās sabiedrībās, kas sevi uzskata par liberālām demokrātijām,» viņš teica.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu