Ietaupītus līdzekļus novirzīs Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanai (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība šodien atbalstīja 3801 eiro novirzīšanu Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un ilgtspējas nodrošināšanai, paredzot finansējumu izlietot izdevuma «Apģērba attīstība Zemgalē 19.gadsimtā» tipogrāfijas un fotomateriālu izdevumu apmaksai.

Ņemot vērā to, ka šovasar Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku pasākumos bija nepieciešams iesaistīt mazāku skaitu personāla un speciālo ugunsdzēsības transporta līdzekļu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izlietoja mazāk sākotnēji plānoto un valsts budžeta pieprasījumā piešķirto budžeta līdzekļu.

VUGD neizmantotā summa tika pārskaitīta Latvijas Nacionālajam kultūras centram.

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki Latvijā notika no 25.jūnija līdz 28.jūnijam. Svētku noslēguma koncerts notika Mežaparkā Lielajā estrādē, pulcējot 8000 dalībnieku, tajā skaitā 6500 kora dziedātāju no Latvijas un ārvalstīm. Svētku sagatavošanu un norisi nodrošināja piešķirtais finansējums no valsts budžeta 502 583 eiro apmērā, tajā skaitā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta piešķirtais finansējums 97 457 eiro un 24 180 eiro, kas tika piešķirti un izlietoti svētku norisei no valsts budžeta atlikuma, kas radās, sadalot 2015.gada valsts budžeta mērķdotāciju māksliniecisko kolektīvu, kuru dibinātāji nav pašvaldības, vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku izdevumu segšanai tika izmantoti ieņēmumi no koru dalības maksām un biļešu tirdzniecības 58 606 eiro apmērā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu