Eksperts: Krievijai noteikto sankciju pagarināšana ir loģisks solis; Latvijai situāciju īpaši nemainīs (109)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret Krieviju ir saistītas ar Minskas vienošanās izpildi, to pagarināšana par sešiem mēnešiem ir tikai un vienīgi loģisks solis un Latvijai situāciju īpaši nemainīs, aģentūrai LETA sacīja Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) pētnieks Māris Cepurītis.

Pētnieks vērsa uzmanību, ka Krievija nav darījusi visu, lai izpildītu Minskas vienošanās nosacījumus, tādēļ sankciju pagarināšana ir tikai un vienīgi loģisks solis.

Vaicāts, vai sankciju pagarināšana varētu atstāt ietekmi uz Latviju, Cepurītis skaidroja, ka Latvijai situācija īpaši nemainīsies, jo spēkā stājušies jau iepriekš noteiktie ierobežojumi. «Īpašu ietekmi tas neatstās,» viņš prognozēja.

Jau vēstīts, ka ES dalībvalstis pirmdien vienojušās uz sešiem mēnešiem pagarināt sankcijas pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā.

Lēmums pamatots ar faktu, ka Minskas pamiera vienošanās tā arī netiks pilnībā īstenota līdz šī gada beigām, teikts ES izplatītajā paziņojumā.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu