«Latvijas Gāze» draud pārtraukt gāzes piegādi kosmētikas ražotājam «Dzintars» (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

AS «Latvijas Gāze» (LG) ir brīdinājusi AS «Dzintars» par gāzes padeves pārtraukšanu tās ražotnei Mālu ielā 30, Rīgā, aģentūru LETA informēja LG.

Gāzes atslēgšana ir saistīta ar parādu, kas izveidojies no 2015.gada marta. Patlaban pilnvērtīgi netiek apmaksāti arī kārtējie rēķini par patērēto dabasgāzi, kas LG rada bažas par parāda summas strauju pieaugumu.

Gadījumā, ja parāds pilnībā netiks nomaksāts līdz 2016.gada 12.februārim, gazificētajā objektā tiks pārtraukta dabasgāzes padeve. Gāzes padeve tiks atjaunota, ja tiks pilnībā samaksāts parāds par patērēto gāzi.

LG informēja, ka 2015.gada 11.jūnijā gāzes koncerns vērsās tiesā par parāda piedziņu, un 2015.gada 6.oktobrī pieteikums tika apmierināts, apķīlājot «Dzintara» līdzekļus. Neskatoties uz to, ka 2015.gada 15.oktobrī LG un «Dzintars» noslēdza izlīgumu par parāda segšanas grafiku, tas netiek ievērtos jau kopš noslēgšanas brīža. Tādēļ LG ir pieņēmusi lēmumu par dabasgāzes atslēgšanu.

Kā ziņots, AS «Latvijas Gāze» (LG) ir brīdinājusi arī AS «KVV Liepājas metalurgs» par dabasgāzes padeves pārtraukšanu, jo metalurģijas uzņēmums ir secīgi nokavējis jau vairākus maksājumu termiņus, aģentūru LETA informēja LG.

Patlaban «KVV Liepājas metalurgam» ir izveidojušies ievērojami parādi par dabasgāzes piegādi, un tas neļauj LG turpināt gāzes piegādi gazificētajam objektam. Gazificētajā objektā tiks pārtraukta dabasgāzes padeve, ja viss parāds netiks samaksāts līdz 2016.gada 12.februārim.

Jau ziņots, ka AS «Dzintars» ir viens no uzņēmumiem, kas uz šā gada 1.janvāri iekļuvis starp 100 lielākajiem nodokļu parādniekiem.

AS «Dzintars» vēsture sākusies 19.gadsimta vidū, kad tika likti pamati parfimērijas un kosmētikas rūpniecības nozarei Latvijā. 1849.gadā Rīgā tika dibināta Heinriha Ādolfa Brigera ziepju un parfimērijas fabrika, kas ražoja ziepes, sveces.

1991.gada 19.oktobrī notika AS «Dzintars» dibināšanas sapulce. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 817 456 eiro. AS «Dzintars» lielākie akcionāri ir Iļja Gerčikovs - 69,2% akciju, kā arī Dānijas iedzīvotājs Janeks Vaclavs Kozeluhs - 9,3%.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu