Āboltiņa: Šobrīd daudz spekulāciju par to, kurš apvainojies un būs destruktīvs (146)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Varu apliecināt, ka visi 23 «Vienotības» frakcijas deputāti šodien balsojumā atbalstīs Māra Kučinska izveidoto valdību, šorīt «Rīta Panorāma» sacīja Solvita Āboltiņa.

Uz jautājumu, kādi būs grūtākie uzdevumi Āboltiņa sacīja: «Valdībai ir daudz ambiciozu mērķu. Valdības deklarācijā paredzētie darbi prasa vairākus Latvijas budžetus, bet protams mēs piekrītam tam, ka šajā deklarācijā ļoti daudz domāts par to, kā naudu nopelnīt, jautājums, kā ar to sekmēsies, bet tās problēmas, kas būs risināmas Latvijā tās protams joprojām būs bēgļu problēma, veselības aprūpes, integrācijas problēma, protams nedrīkst aizmirst arī sociālos jautājums.»

Vaicāta, vai «Vienotība» būs līdzvērtīgs partneris valdībā, viņa norāda, ka tā būs «konstruktīvs partneris».

«Es domāju, ka šobrīd ir ļoti daudz spekulāciju par to, kurš uzmetis lūpu, kurš apvainojies, kurš valdībā būs destruktīvs, vienotība nekad nav bijusi populistu partija un tāda nekļūs arī šobrīd, kad vienotībai vairs nav premjera un atbildība, mēs ejam strādāt, lai pierādītu vēlētājiem, ka mēs varam izpildīt kaut kādas savus dotos solījumus,» sacīja Āboltiņa.

«Deklarācijā nav ierakstīts un mums ļoti svarīgi jautājums par minimālās algas pakāpenisku celšanu un mēs arī pētījumos konstatējām, ka arī vēlētāji to novērtē, kā pagājušajā gadā vienu no vērtīgākajiem darbiem, ko valdība ir izdarījusi. Šajā deklarācijā mums neizdevās to ierakstīt, bet tas nenozīmē, ka mēs necīnīsimies par to, lai katra iedzīvotāja maciņā tomēr būtu vairāk naudas,» viņa piebilda.

Tāpat to, vai šī valdība būs labāka par iepriekšējo, pēc Āboltiņas teiktā, rādīšot laiks.

Komentāri (146)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu