Obama apmeklēs Lielbritāniju, Saūda Arābiju un Vāciju (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama aprīlī apmeklēs Lielbritāniju, Saūda Arābiju un Vāciju, trešdien paziņoja Baltais nams.

Obamam ir paredzētas privātas pusdienas ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, kā arī kopīga preses konference ar premjerministru Deividu Kameronu.

Vizīte notiek pirms 23.jūnijā paredzētā referenduma par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā (ES). ASV prezidents, domājams, paudīs stingru atbalstu Lielbritānijas palikšanai blokā, tomēr cenšoties arī izvairīties no pārmetumiem par jaukšanos citas valsts iekšējās lietās.

Londonas mērs Boriss Džonsons ir apsūdzējis Obamu par «pārmērīgu liekulību», ņemot vērā ASV «histērisko uzmanību» par to suverenitāti.

Vizītē Saūda Arābijā Obama apmeklēs Persijas līča Sadarbības padomes samitu. ASV sabiedrotie Persijas līcī ir pauduši satraukumu par viņa centieniem uzlabot attiecības ar Irānu.

Saūda Arābijas karaliskās ģimenes pārstāvis princis Turki al Faisals ir publiski kritizējis Obamu par viņa izteikumiem, ka šīs Tuvo Austrumu valsts politika veicina konfliktus reģionā.

«Jūs apsūdzat mūs par sektantisko konfliktu veicināšanu Sīrijā, Jemenā un Irākā. Jūs izsakāt mums jaunu apvainojumu, aicinot mūs dzīvot vienā pasaulē ar Irānu, valsti, kuru jūs saucat par terorisma atbalstītāju,» Faisals norādīja komentārā, kas publicēts Saūda Arābijas medijos.

Obamam ceļojuma laikā ir paredzēta vizīte arī Vācijā, kur viņš tiksies ar šīs valsts kancleri Angelu Merkeli.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu